Διευθύντρια:
Παναγιώτου Δάφνη

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.pngΣπούδασε Παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διετή μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών.

Δούλεψε τα πρώτα έντεκα χρόνια ως δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου όπου πρωτοπήγαν σχολείο οι δυο κόρες της.

Αποσπάται στο Μόναχο όπου διετέλεσε επί τρία χρόνια Υποδιευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο  «Αριστοτέλης», το μεγαλύτερο της Γερμανίας με 350 Ελληνόπουλα.

Κάτοχος του Grosses Deutsches Sprachdiplom και Proficiency ασχολήθηκε με προγράμματα που προάγουν τον πολιτισμό στην εκπαίδευση όπως το πρόγραμμα «Μελίνα, εκπαίδευση και πολιτισμός».

Έχει ανεβάσει θεατρικά έργα για παιδιά μεταξύ των οποίων «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» (2013) του Ευγένιου Τριβιζά στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου στη Σάμο.

Συμμετείχε ως εισηγήτρια στο Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής της ΟΜΕΡ στην Αθήνα (2017) και του Πανεπιστημίου του Warwick που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Doryssa» στη Σάμο (2018).

Πιστεύει ακράδαντα ότι ο Πολιτισμός μπορεί να φέρει την αλλαγή στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς κι έτσι να συντελέσει στη διαδικασία της μάθησης.

Υποδιευθύντρια:
Κασούμη Κωνσταντίνα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.pngΟνομάζομαι Κασούμη Κωνσταντίνα και κατάγομαι από το Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας. Έχω τελειώσει το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Υπηρετώ την δημόσια εκπαίδευση από το 2003 όπου έλαβε χώρα  και ο μόνιμος διορισμός μου. Από το 2003 βρίσκομαι στη Σάμο και συγκεκριμένα υπηρετώ για 17 συνεχόμενα έτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου το οποίο είναι πλέον το 2ο μου σπίτι. Επιπλέον, έχω δουλέψει στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα στην Παλλήνη Αττικής. Είμαι παντρεμένη και έχω  2 παιδιά, 10 και 8 ετών αντίστοιχα.

Αγαπώ ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες και φυσικά λατρεύω το διάβασμα. Βρίσκω τρομερό ενδιαφέρον στη φωτογραφία, στο animation και στους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Τη φετινή χρονιά έχω αναλάβει το τμήμα Β2 του σχολείου μου και ευελπιστώ σε μια δημιουργική χρονιά.

Εκπαιδευτικοί – Υπεύθυνοι Τμημάτων

Α1: Ντόβα Ελευθερία
Α2: Πανουράκη Νίκη, Σιμιτζή Ευστρατία
Β1: Τσιγκόγια Ράντμιλα
Β2:
Κασούμη Κωνσταντίνα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.pngΟνομάζομαι Κασούμη Κωνσταντίνα και κατάγομαι από το Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας. Έχω τελειώσει το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Υπηρετώ την δημόσια εκπαίδευση από το 2003 όπου έλαβε χώρα  και ο μόνιμος διορισμός μου. Από το 2003 βρίσκομαι στη Σάμο και συγκεκριμένα υπηρετώ για 17 συνεχόμενα έτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου το οποίο είναι πλέον το 2ο μου σπίτι. Επιπλέον, έχω δουλέψει στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα στην Παλλήνη Αττικής. Είμαι παντρεμένη και έχω  2 παιδιά, 10 και 8 ετών αντίστοιχα.

Αγαπώ ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες και φυσικά λατρεύω το διάβασμα. Βρίσκω τρομερό ενδιαφέρον στη φωτογραφία, στο animation και στους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Τη φετινή χρονιά έχω αναλάβει το τμήμα Β2 του σχολείου μου και ευελπιστώ σε μια δημιουργική χρονιά.

Γ1:
Ράντου Βαΐα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-3.pngΟνομάζομαι Ράντου Βαΐα και κατάγομαι από τις Σέρρες. Ακολούθησα τις σπουδές των γονιών μου και σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάζομαι στην Δημόσια εκπαίδευση από το 2006, αρχικά ως αναπληρώτρια και στη συνέχεια ως μόνιμη εκπαιδευτικός. Βρίσκομαι στο νησί της Σάμου από το 2007, όπου εργάστηκα στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας και μετέπειτα στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου. Υπηρετώ στο 2οΔημοτικό Σχολείο της Πόλης Σάμου από το 2010. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες.

Η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο αθλητισμός και ήμουν αθλήτρια του στίβου με σημαντικές διακρίσεις, ενώ ακόμη και σήμερα ασχολούμαι με διάφορα αθλήματα όπως το τένις και η ποδηλασία. Αγαπώ το διάβασμα και την λογοτεχνία, παράλληλα μου αρέσει η λαογραφία κι η ιστορία. Αυτό που με γεμίζει περισσότερο είναι η αγάπη των παιδιών, η προσφορά κι η ανταπόδοση των μικρών μου μαθητών!

  • Email: vaia.rantou@gmail.com
  • Ιστολόγιο: blogs.sch.gr/members/vaiarantou
Γ2: Πρέντας Κωσταντίνος
Δ1: Κανέλλου Βασιλική
Δ2:
Σπανού Δήμητρα

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-4.pngΟνομάζομαι Δήμητρα Σπανού και γεννήθηκα στις Σέρρες το 1986. Είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη 2 ετών, την Αναστασία. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2011 ζω μόνιμα στη Σάμο και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στο 2ο δημοτικό σχολείο Σάμου ανακαλύπτοντας όλο και περισσότερα πράγματα που αφορούν την παιδική ηλικία και τη διαχρονικότητά της. Φέτος έχω το τμήμα Δ΄2 του σχολείου και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό καθώς είναι τα περσινά μου παιδιά κι έχουμε χτίσει μια πολύ όμορφη σχέση. Από μικρή διάβαζα λογοτεχνικά βιβλία και με χαρακτήριζε η αγάπη για τη γραφή. Οι σκέψεις και η φαντασία μου σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τα παιδιά αποτυπώθηκαν στο χαρτί και δημιούργησαν έναν τόμο με 14 παιδικές ιστορίες με ηθικά διδάγματα, που τιτλοφορείται «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…ΛΕΣ;» από τις εκδόσεις Ωρίωνας. Η έμπνευσή μου είναι οι ίδιοι οι μαθητές μου, ο αυθορμητισμός και η αθωότητά τους. Στόχος μου είναι μέσα από τη διδακτική πράξη να αγαπήσουν τα παιδιά το λογοτεχνικό βιβλίο και να ξετυλίξουν τις δυνατότητές τους. Γιατί ένας μικρός και ταλαντούχος συγγραφέας μπορεί να κρύβεται ανάμεσά τους.

Tίτλος βιβλίου: Ταξιδεύοντας με παραμύθια

Ταξιδεύοντας με παραμύθια - Skroutz.gr

Email: dimitroulasp@gmail.com

Ε1: Αντωνίου Ελένη, Κοσμά Ανδριάνα και Κούζα Κατερίνα
Ε2:
Κόκκαλη Αναστασία

Ονομάζομαι Αναστασία Κόκκαλη και είμαι η δασκάλα του Ε2 του σχολείου μας. Κατάγομαι από ένα χωριό του Βόλου, το Κατηχώρι. Σπούδασα στο Π.Τ.Δ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζομαι στην εκπαίδευση από το 2003. Ως το 2013 εργάστηκα στην Κύμη Ευβοίας, ενώ ζω με την οικογένειά μου στη Σάμο τα τελευταία επτά χρόνια. Έχω υπηρετήσει στο 3ο Δ.Σχ. Σάμου, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και τα τελευταια δύο χρόνια στο σχολείο μας, το οποίο αγαπώ καθώς είναι το σχολείο όπου υπηρέτησα την πρώτη μου χρονιά στο νησί. Μου αρέσει το διάβασμα, η ζωγραφική και οτιδήποτε αφορά τη δουλειά μας και μπορεί να κάνει τη διδασκαλία πιο ενδιαφέρουσα και αποδοτική για τα παιδιά. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο κόρες, την Μαρία 8 και την Κωνσταντίνα 4 ετών.

ΣΤ1: Λαδιά Ελευθερία
ΣΤ2: Νικολαϊδου Δέσποινα
Τμήμα Υποδοχής Ζ.Ε.Π.:
Μουμτζή Χρυσόθεμις

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.pngOνομάζομαι Χρυσόθεμις Μουμτζή, κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι αριστούχος απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Θεσσαλίας. Το πάθος μου για τον πολιτισμό, την τέχνη και τη λογοτεχνία με οδήγησε σε επιπλέον σπουδές στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπου και ασχολήθηκα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη λογοτεχνία. Κατέχω τρεις σχετικούς μεταπτυχιακούς τίτλους και μιλάω άριστα τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά.

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός από το 2013 σε δομές τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Τα ποικίλα εκπαιδευτικά πλαίσια στα οποία βρέθηκα (πχ. δασκάλα ελληνικών σε Γάλλους φοιτητές στο Παν/μιο της Mulhouse, δασκάλα σε βελγικό σχολείο στο πλαίσιο της ανταλλαγής φοιτητών  Erasmus) με βοήθησαν να κινούμαι με ευελιξία, να αφοσιώνομαι με πάθος στο έργο μου και μου χάρισαν πλούσιες εμπειρίες αλλά και γνώσεις για τα άλλα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης.

Φέτος είναι η πρώτη μου χρονιά στην όμορφη Σάμο. Λατρεύω τον κινηματογράφο, τον εθελοντισμό, το ποδήλατο, τη λογοτεχνία, τα ταξίδια, το σκάκι, την παράκτια κωπηλασία. Τέλος, ήμουν για χρόνια αθλήτρια και προπονήτρια σκι.

Τμήμα Ένταξης: Σιδέρη Κατερίνα
Παράλληλη Στήριξη: Τζιώκα Θεοδώρα
Πνευματικός Κωνσταντίνος, Δάσκαλος

Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων

Αγγλικά:
Κατωτικίδου Μελίνα

Ονομάζομαι Κατωτικίδου Μελίνα και είμαι καθηγήτρια Αγγλικών στο 2ο Δ.Σ. Σάμου. Κατάγομαι από την πόλη της Κοζάνης, αν και διαμένω με την οικογένεια μου στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα την διδασκαλική μου πορεία σε ένα φροντιστήριο της Κοζάνης, για την θερινή σεζόν, το καλοκαίρι του 1999 και ενώ ήμουν ακόμη φοιτήτρια στο Middlesex University του Λονδίνου. Επιστρέφοντας από την Αγγλία, συνέχισα να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2007. Από το 2007 μέχρι και το 2012, τοποθετήθηκα ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια σε διάφορα σχολεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου και υπηρέτησα τόσο στον πρωινό κύκλο μαθημάτων όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα. Παράλληλα, εργάστηκα και ως εξετάστρια προφορικού λόγου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στις περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Αγγλικά: Σιουμάλα Σοφία

Γαλλικά: Ελαφρή Γεωργία

Γερμανικά: Κρητικού Ερασμία

Εικαστικά: Λεσσέ Αννέτα

Θεατρική Αγωγή: Τζήκα Μαρία

Μουσική: Τσαντίλα Κυβέλη

Τ.Π.Ε.:
Κουρμπετλής Μανώλης

Ονομάζομαι Μανώλης Κουρμπετλής, κατάγομαι από τη Βέροια και εργάζομαι ως καθηγητής πληροφορικής από το 2006. Είχα τη χαρά να διδάξω σχεδόν σε όλες τις δομές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το Δημοτικό Σχολείο και το Ολοήμερο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο αλλά και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, σε Γενικό και σε Επαγγελματικό Λύκειο. Εξειδικεύτηκα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και κατόπιν ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην τάξη φήμες λένε πως είμαι αυστηρός αλλά και δίκαιος. Έχω πολλές απαιτήσεις από τους μαθητές μου και είμαι θιασώτης της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Κυριακίδου η οποία, όταν έχω ελεύθερο χρόνο, ανέχεται τις φάλτσες νότες της κιθάρας μου.

Φυσική Αγωγή: Μαραθοκαμπίτης Γιάννης

Φυσική Αγωγή: Ρεμούνδου Ελένη

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Κοινωνική Λειτουργός: Καραγιάννη Παναγιώτα

Ψυχολόγος: Τσιαμούλου Ελένη

Βοηθητικό Προσωπικό

Σχολική Φύλακας: Γιαννοπούλου Βάλια