Μαθήματα Γερμανικών ΣΤ Τάξης

Ερασμία Κρητικού, Καθηγήτρια Γερμανικών

Αγαπητοί γονείς και παιδάκια μου της ΣΤ’  τάξης,

δεν πιστεύω να νομίζατε ότι θα γλιτώσετε τα Γερμανικά, έτσι; J

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας!

Έτσι αναρτώ αυτά τα φύλλα εργασίας που έχουν το καθένα από ένα κεφάλαιο με λίγες ασκησούλες για επανάληψη, που είναι πανεύκολες και δεν θα σας κουράσουν κα θο λου, ώστε να μείνουμε όλοι σε επαφή με τη γλώσσα και να μην ξεχάσουμε αυτά που με τόσο κόπο και χαρά κατακτήσαμε, εντάξει;

<3

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το Κεφάλαιο 4. Για λόγους οικονομίας χρόνου στην ιστοσελίδα αναρτήθηκε ολόκληρη η επανάληψη του Luftballons 1, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πέσετε με τα μούτρα στα Γερμανικά! Μπορείτε να κατεβάζετε από ένα φυλλάδιο τη βδομάδα.

Σας το προτείνω, ίσα – ίσα να μην χάσετε επαφή με τη γλώσσα.

Σε κάθε άσκηση, τις εκφωνήσεις και τις εξηγήσεις τις έγραψα επίτηδες στα ελληνικά για την καλύτερη κατανόησή σας, και σας λέω σε κάθε ασκησούλα σε ποια σελίδα να βρίσκεστε ώστε να τη λύσετε σωστά.

Σας προτείνω λοιπόν να έχετε ανοιχτό το βιβλίο των Γερμανικών σας, αλλά και το τετράδιό σας, όπου γράψαμε σημαντικά πραγματάκια μέσα που μερικές φορές δεν τα έχει το βιβλίο

(όπως πχ τις χρονολογίες και τα ρήματα)

Μετά από κάθε επανάληψη, μπορείτε να παίξετε εκπαιδευτικά παιχνίδια στα λινκ που σας έχω στο τέλος κάθε κεφαλαίου, και να παρακολουθήσετε και τα διασκεδαστικό βιντεάκια που βρήκα για σας από την εκπαιδευτική τηλεόραση της Γερμανίας! 

Πλέον θα δείτε ότι έχετε κατακτήσει την δεξιότητα να παρακολουθείτε και να καταλαβαίνετε βίντεο στα γερμανικά χωρίς υπότιτλους, κι αυτό είναι σπουδαίο! Είναι το αποτέλεσμα των κόπων μας, τα δυο τελευταία χρόνια που δουλέψαμε μαζί κι αφιερώσαμε στην εκμάθηση της γλώσσας!

Είστε όλοι οι μαθητές μου πολύ δυνατοί, και είμαι περήφανη για σας, τον καθέναν ξεχωριστά για ό,τι έχετε καταφέρει!

Πώς να κάνω τις ασκήσεις;

Η δική μου πρόταση είναι να εκτυπώνετε, αν γίνεται, τις ασκήσεις και να τις κάνετε στο χαρτί, ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε την έκθεση στις οθόνες, τέτοιες μέρες που αναγκαστικά είμαστε όλη μέρα σπίτι, και ποιος ξέρει για πόσο.. εναλλακτικά μπορείτε να τα αντιγράφετε σ’ ένα τετράδιο – προτείνω το τετράδιο γερμανικών σας- και να λύνετε εκεί τις ασκήσεις, αλλωστε είναι λίγες οι ασκησούλες για κάθε κεφάλαιο, δυο με τρείς συνήθως.

Κοιτώντας στις σελίδες του βιβλίου που σας γράφω για κάθε άσκηση, μπορείτε να ελέγξετε από μόνοι σας εάν είναι σωστές οι απαντήσεις σας (αυτό λέγεται αυτοδιόρθωση) και το είχαμε δουλέψει και στην τάξη, όταν γράφαμε στον πίνακα τις σωστές απαντήσεις κι ο καθένας έλεγχε τις ασκήσεις στο βιβλίο ή στο τετράδιό του! Κι όταν ξανανοίξουμε με το καλό θα τα ελέγξουμε όλα.

Λοιπόν, όχι άλλα λόγια, τώρα πράξεις!

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή διόρθωση θέλετε, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο email μου (er_kritikou@yahoo.com) θα είμαι διαθέσιμη κάθε Δευτέρα για το 2ο Δημοτικό, όπως τις παλιές, καλές μας μέρες που είχαμε Γερμανικά ..

(Αυτό επειδή σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ορίζεται από μια μέρα για επικοινωνία για κάθε σχολείο, καθώς έχω στην ευθύνη μου 5 σχολεία, όπως γνωρίζετε παιδάκια μου, η δική μας ημέρα  Γερμανικών είναι λοιπόν η Δευτέρα)

Σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου! Φιλάκια και καρδούλες!

Μένουμε σπίτι για να είμαστε όλοι μας καλά, μικροί και μεγάλοι και όλα θα περάσουν και θα ξανανταμώσουμε! 

Ερασμία Κρητικού, ΠΕ07 – Γερμανικών