Καλές πρακτικές διδασκαλίας από τις δασκάλες για τους μαθητές της Α’ τάξης

Η Α τάξη μαθαίνει τους αριθμούς διασκεδάζοντας με το παιχνίδι “ Αριθμοσυννεφουλης”.

Με έναν παιγνιώδη και διαφορετικό τρόπο, οι μικροί μαθητές αξιοποιούν και εμπεδώνουν τις γνώσεις τους στο μάθημα της Γλώσσας και των Μαθηματικών καλλιεργώντας πολλαπλές δεξιότητες.

Κανόνες παιχνιδιου: 1) Ρίξε το ζάρι 2) Κόψε τον αριθμο

1,2,3…Βρες το σπίτι σου!

Οι αριθμοί αποφάσισαν να μας ανοίξουν το σπιτικό τους. Κάθε αριθμός έχει το δικό του σπιτάκι! Μικρό, μεγάλο, ισόγειο, διώροφο ή ακόμα και πολυκατοικία!! Εμείς, λοιπόν, μάθαμε τα ζευαγαράκια κάθε αριθμού μέχρι το 5 και αποφασίσαμε να τους νοικιάσουμε σπίτι στον σωστό αριθμό. Περπατήσαμε, υπολογίσαμε με τα δάχτυλα και τελικά βρήκαμε διαμέρισμα για το κάθε ζευγαράκια στο σωστό σπίτι αριθμού!
 

Γίνε γράμμα- Γίνε φωνούλα- Γίνε παρεούλα και …..Γράψε λέξη!
 
Τα μάθατε; Τα μάθατε; Εμείς πολύ καλά τις πρώτες μας φωνούλες παρεούλες. Τελειώνοντας την πρώτη ενότητα της Γλώσσας μας, έχουμε μάθει ένα σωρό λέξεις! Πώς;;;Παίξαμε με τις μουσικές καρέκλες μας και κάθε φορά όπως καθόμασταν φτιάχναμε και άλλη λέξη!!!
Ακόμα φτιάξαμε τον πρώτο μας λαβύρινθο των λέξεων, μικρών και μεγάλων. Τέλος, ξέρετε ποιος μας βοήθησε το “Τεφτέρι- Ξεφτέρι” μας! Μαζί με αυτό φτιάχνουμε παρεούλες και μετά λεξούλες!!!! Αν σας άρεσαν τα παιχνίδια μας, σας καλούμε να τα τολμήσετε!! Καλή διασκέδαση!