Μήπως έχεις γεννηθεί προγραμματιστής;

Δραστηριότητες από 27/04 έως 01/05/2020

Οι παρακάτω δραστηριότητες είναι προαιρετικές και σχετίζονται με τον προγραμματισμό υπολογιστών. Είναι κατάλληλες για παιδιά από 6 ετών και πάνω έχοντας διάφορα επίπεδα δυσκολίας.


Η τέχνη του να μπορούμε να γράφουμε τα δικά μας προγράμματα ονομάζεται προγραμματισμός.

Το κυριότερο συστατικό ενός προγράμματος είναι οι εντολές. Μπορούμε να φανταστούμε τις εντολές σαν οδηγίες του προγραμματιστή προς τον υπολογιστή για να κάνει κάτι (π.χ. να δημιουργήσει μια γραμμή, να μετακινήσει έναν στρατιώτη, να δείξει μια εικόνα στην οθόνη). Μία ακολουθία εντολών συνιστά το πρόγραμμα.

Προγραμματισμός υπολογιστών (computer programming) ονομάζεται η διαδικασία σύνταξης ενός υπολογιστικού προγράμματος με σκοπό την αυτοματοποιημένη εκτέλεση εργασιών ή την επίλυση κάποιου υπολογιστικού προβλήματος από έναν υπολογιστή.

Ο προγραμματισμός μπορεί να συνεισφέρει πρακτικά στην καθημερινή μας διασκέδαση και ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα όμως, ο τρόπος σκέψης με τον οποίο θα εξοικειωθούμε, είναι πολύ πιθανόν να μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο μεθοδικά, να λύνουμε πιο αποδοτικά τα καθημερινά σας προβλήματα. Η ενασχόληση με τη μεθοδική μελέτη, επίλυση και δοκιμή προβλημάτων και λύσεων, θα μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα, πιο έξυπνα, πιο συστηματικά

Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον προγραμματισμό λοιπόν; Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες και μη ξεχάσετε να ορίσετε τη γλώσσα της εφαρμογής επάνω δεξιά ή κατω αριστερά στα Ελληνικά.

Σημειώστε στα σχόλια παρακάτω το επίπεδο που έχετε φτάσει και σε ποια εφαρμογή!

Μανώλης Κουρμπετλής
Καθηγητής Πληροφορικής