Συνέντευξη με έναν τετράποδο φίλο μας

Συνέντευξη με έναν τετράποδο φίλο
Σε μικρούς δημοσιογράφους μετατράπηκαν οι μαθητές/τριες του Ε1, προκειμένου να πάρουν μια ιδιαίτερη συνέντευξη. Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας (Ενότητα «Οι φίλοι μας τα ζώα»), αλλά και για τις ανάγκες της συμμετοχής μας στον Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2023-2024 «Συμβιώνοντας με τα ζώα», είχαμε την ιδέα να «συνομιλήσουμε» με έναν μοναδικό σκυλάκο, τον Ρίκο. Φανερά επηρεασμένοι/ες από όσα έχουμε μελετήσει γύρω από τα ζητήματα αναπηρίας, προχωρήσαμε τη σκέψη μας και αναρωτηθήκαμε, αφού οι συνθήκες ζωής είναι δύσκολες για τα άτομα με αναπηρία, πώς θα ήταν άραγε η ζωή ενός σκύλου με αναπηρία.


Την απάντηση ήρθε να μας δώσει ο Ρίκο, ένας σκύλος με τρία πόδια, δια του στόματος της ιδιοκτήτριάς του. Η κυρία Αρχοντία Παρασκευοπούλου, με μεγάλη προθυμία, μας μετέφερε πληροφορίες για τον Ρίκο, για το ατύχημα που τον σημάδεψε και για το πώς βιώνει την καθημερινότητά του. Στο πλαίσιο της διαδικτυακής μας συνέντευξης τα παιδιά απηύθυναν ερωτήσεις, συνομίλησαν με την κυρία Αρχοντία και είδαν με ενθουσιασμό τον Ρίκο σε πολλές περιπέτειες.
Το μήνυμα του Ρίκο ηχηρό! Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι ένα δραστήριο σκυλάκι, που αγαπά να πηγαίνει βόλτες με το αυτοκίνητο και να τρέχει στην εξοχή. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Ρίκο συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στο Belles Historic Trail, τον ορειβατικό αγώνα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον τόπο του, το Νέο Πετρίτσι Σερρών. Είναι μάλιστα η «μασκότ» του παιδικού ορεινού αγώνα στον οποίο μάλιστα έχει δώσει και το όνομα του: N. Petritsi-Riko Kids Run.


Η αλληλεπίδρασή μας με τον Ρίκο μας γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία θυμίζοντάς μας ότι… όταν έχουμε θέληση, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όταν δεν τα παρατάμε, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά!
Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Αρχοντία!
Σ’ ευχαριστούμε,Ρίκο!!!!