Ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο φοίτησης του παιδιού σας.

Συγκροτείται από την Διευθύντρια του σχολείου, την Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό και τον/την Υπεύθυνο/η Εκπαιδευτικό του τμήματος στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια.

Η ΕΔΕΑΥ έχει ως στόχο να διερευνήσει τις πιθανές μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες και ακολούθως να υποστηρίξει ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά τον κάθε μαθητή που έχει ανάγκη. Επιπροσθέτως παρέχει υποστήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή μέσα απο προγραμματισμένες συναντήσεις που γίνονται στο σχολείο. Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμία περίπτωση  αυτές δεν δημοσιοποιούνται πέραν από τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα. Ακόμη παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται γνωμάτευση απο το ΚΕΣΥ όταν συνεχίζουν παρά την υποστήριξη στο σχολείο τους, να έχουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον.

Η Ψυχολόγος κ. Μαρία Σπυροπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Κιοσσέ Δέσποινα θα βρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη.